10. Hacker-HOWTO

 Kuidas saada häkkeriks (HACKER-HOWTO)

    "Hacker-HOWTO" on Eric Steven Raymondi poolt kirjutatud teos, mis räägib kõigest mida üks inimene kes tahab häkkeriks saada võiks teada tahta. Algselt ei arvanud, et see teema mind väga huvitaks, sest IT-valdkonna tekstid on tavaliselt üsna sarnased ja igavad, aga autor tõestas mulle vastupidist tehes hästi loetava ja sisuka teksti.

    Kõige oluliseim eeldus häkkeriks saamisel on vastav suhtumine, mida kirjeldab näiteks soov lahendada uusi ja keerulisi probleeme, ning peab olema motiveeritud, sest tihti nende probleemide lahendamine ei ole lihtne. Häkker seisab ka oma loomuselt igasuguse vabaduse ära võtmise vastu. Veel mida häkker peab soovima on kõige nüri ja tuima töö automatiseerimine.

 Veel räägib auto häkkerile vajalikest põhioskustest, millest kõige tähtsam on oskus programeerida, sest ilma selle oskuseta ei saa kuidagi end häkkeriks kutsuda. Veel toob ta teoses välja tema arvates häkkerile kõige vajalikumad programeerimiskeeled ning seletab lahti iga keele eelised ja kuidas need üksteisega seonduvad. Viimaseks mainib ta inglise keele oskuse tähtsust. Nimelt suur osa infotehnoloogiast on inglise keeles, mis tähendab et palju materjali on inglise keeles, seega kui sa tahad saada heaks/kompetentseks häkkeriks, siis inglise keel on kohustuslik.

    Autor oskas välja tuua ka staatuse rolli häkkerikultuuris ja kuidas see inimese töid mõjutab. Lisaks jagab auto nippe, kuidas algaja häkker saaks oma reputatsiooni tõsta: kirjutada avatud lähtekoodiga tarkvara ning aidates teisi nende tarkvaraga.

    Üleüldiselt oli teos palju huvitavam kui arvasin ning fakt et teose ülesehitus oli väga lihtne, tegi teksti väga kergelt loetavaks ja arusaadavaks, mille tõttu selle lugemine veelgi mõnusam. 
    


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid